Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

12η Αγωνιστική: ΑΕΚ-Δόξα Γαλιάς 2-1

Την ήττα γνώρισε η Δόξα Γαλιάς εκτός έδρας από την ΑΕ Κατσαμπά με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ.
Μόλις στο 7' ο Κεφαλιανός έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους ,καθώς το δυνατό μακρινό σουτ του δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Δόξας.
Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ,η ΑΕ Κατσαμπά πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο παιχνίδι όταν ο Κεφαλιανός με ήρεμο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής ,διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα ,βάζοντας γερές βάσεις για την επικράτηση της ομάδας του.
Λίγο πριν την ανάπαυλα ο συνήθης σκόρερ της Δόξας ,Ηρακλής Ξυδάκης με όμορφο πλασέ έπειτα από πάσα του Παπαδάκη μείωσε σε 2-1 ,σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου η Δόξα Γαλιάς έμεινε με 10 παίκτες ,καθώς αποβλήθηκε ο Φανουράκης με δεύτερη κίτρινη κάρτα ,πράγμα που έκανε ακόμα δυσκολότερο το έργο της ανατροπής για τη Γαλιά.
Στο 77' ο Παπαδάκης προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως το σουτ του πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι.
Το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος και η ομάδα του Κατσαμπά κατέκτησε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Για τη Δόξα Γαλιάς συνεχίζεται η πτωτική πορεία και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών.



Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΚ: Να συνεχίσει την αγωνιστική της ανάκαμψη

Το ιστορικό σωματείο της ΑΕ Κατσαμπά θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας η Δόξα Γαλιάς ,στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ ,σε παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Καρτερού.
Η ίδρυση του σωματείου του Κατσαμπά χρονολογείται το 1924 ,συμπληρώνοντας τη φετινή σεζόν 90 χρόνια ζωής.
Στον προεδρικό θώκο βρίσκεται ο Θωμάς Αιβαλιώτης ,ο οποίος διαδέχτηκε τον πρόεδρο κατατεθέν της ΑΕΚ επί 24 χρόνια, Ηλία Νατσάκο.
Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται από φέτος ο Γιάννης Μεσσαριτάκης ,έχοντας αναλάβει και χρέη υπεύθυνου ακαδημιών.
Πολλές ανακατατάξεις υπήρξαν στην ομάδα του Κατσαμπά το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Αποκτήθηκαν συνολικά 18 ποδοσφαιριστές με τους: Γιάννη Τζέρτζι ,Μιχάλη Μπορμπουδάκη ,Γιώργο Πιτσουλάκη ,Νίκο Βενέρη ,Γιώργο Κανόνη ,Στέφανο Καρανδινό ,Γιώργο Τσιμπινό ,Δημήτρη Πεπονάκη ,Σπύρο Βλαχάβα ,Βασίλη Μαγκαφουράκη ,Νίκο Καραδαγλή ,Τάκη Καραφωτιά ,Ζαχαρία Τριγώνη ,Μιχάλη Σηφάκη ,Σπύρο Αθουσάκη ,Γιώργο Αφενδόπουλο ,Λευτέρη Κοσμαδάκη και Στέλιο Πατεράκη να γίνονται "κάτοικοι" Κατσαμπά.
Εκτός τις προσθήκες στην ΑΕΚ υπήρξαν και αποχωρήσεις. Ο λόγος για τους: Λευτέρη Διγενή ,Παναγιώτη Ψαλιδάκη ,Γιάννη Καλυκάκη ,Χρήστο Τρύφωνος οι οποίοι επέλεξαν να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ,η ΑΕΚ παρά το κάκιστο της ξεκίνημα και σε συνδυασμό με το -2 που κουβαλούσε από την περσινή σεζόν ,δείχνει να ανακάμπτει και έπειτα από κάποια επιτυχή αποτελέσματα βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες ,1 ισοπαλία και 6 ήττες.
Επίσης στο θεσμό του Κυπέλλου έχει αποκλειστεί από τον Πατούχα καθώς στο μεταξύ τους παιχνίδι ηττήθηκε με σκορ 4-1 στη Βιάννο.



Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Συλλυπητήρια από Δόξα Γαλιάς σε Ταουσιάνη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Δόξα Γαλιάς για το θάνατο του Ιδομενέα Ταουσιάνη (αδερφός του προπονητή Γιάννη Ταουσιάνη) ,ο οποίος τη Δευτέρα άφησε την τελευταία του πνοή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Δ.Σ. της Δόξας ,το τεχνικό τιμ και οι παίκτες εκφράζουν τη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τον προπονητή Γιάννη Ταουσιάνη για το θάνατο του αδερφού του Ιδομενέα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει."


Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

11η Αγωνιστική: Δόξα Γαλιάς-Μινωική 2-3 (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τα καλύτερα στιγμιότυπα του παιχνιδιού μεταξύ Δόξας και Μινωικής ,το οποίο βρήκε νικήτρια την ομάδα του Πανεπιστημίου με σκορ 2-3.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

11η Αγωνιστική: Δόξα Γαλιάς-Μινωική 2-3

Ακόμη μια εντός έδρας ήττα γνώρισε η Δόξα Γαλιάς αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Μινωική για το πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου παρουσιάστηκε καλύτερη και κατέκτησε δίκαια το τρίποντο που την ανεβάζει ακόμα περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα.
Οι παίκτες της Δόξας προσπάθησαν για την ολική επαναφορά έπειτα από το 0-3 ,όμως δεν τα κατάφεραν.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μινωική καθώς μόλις στο 19' ο Παναγιωτάκης με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.
Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Λέσι με διαγώνιο σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-2 ,βάζοντας γερές βάσεις για το "διπλό".
Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Δόξα Γαλιάς απείλησε με τον Καργιωτάκη ,όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο.
Οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την Μινωική να έχει "μαξιλαράκι" δύο τερμάτων για τη συνέχεια.
Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου η ομάδα του Πανεπιστημίου ευτύχησε να προηγηθεί με 0-3 ,καθώς ο Σεραφειμίδης ευστόχησε από την άσπρη βούλα.
Στο 53' η Δόξα Γαλιάς πιέζοντας τους φιλοξενούμενους ,μείωσε σε 1-3 με τον Χαμαλάκη.
Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 58' ο Σουλτάτος θα μπορούσε να μειώσει κι άλλο ,όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δοκάρι.
Στο 68' ο Φράγκος ανατράπηκε στη μικρή περιοχή και η Δόξα Γαλιάς κέρδισε το πέναλτι.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπαδάκης ,όμως ο τερματοφύλακας της Μινωικής απέκρουσε κρατώντας το 1-3.
Λίγο πριν τη λήξη ο συνήθης σκόρερ της Δόξας ,Ξυδάκης έκανε το 2-3 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
ΥΓ.: Άλλη μια καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Δόξα ,που όμως δεν συνοδεύτηκε με την κατάκτηση βαθμού ή βαθμών. Το φετινό πρωτάθλημα είναι το δυσκολότερο των τελευταίων ετών πράγμα που αναγνωρίζεται. Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο πραγματοποιήθηκαν πολύ ηχηρές μεταγραφές στο στρατόπεδο της Γαλιάς με τις προσδοκίες να ανεβαίνουν στα ύψη.
Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα έχουν μειώσει αυτές τις προσδοκίες.
Αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες αγωνιστικές είναι ότι η Δόξα καταφέρνει και φεύγει με διπλά από κάποιες έδρες όπως του Κόροιβου (1-3) και του Πατούχα (0-3) και εν συνεχεία "χύνει την καρδάρα με το γάλα" στο δικό της γήπεδο την επόμενη αγωνιστική μη καταφέρνοντας να κατακτήσει ούτε βαθμό.
(1-2 με τις Μοίρες ,2-3 με τη Μινωική).
Φτάνουμε στο μισό του πρωταθλήματος και η ομάδα έχει καλύτερη συγκομιδή εκτός έδρας παρά εντός.
Κάτι λοιπόν πρέπει να διορθωθεί και μάλιστα άμεσα.
Η ευθύνη βαραίνει τους ποδοσφαιριστές γιατί είναι αυτοί που αγωνίζονται στα παιχνίδια.
Αυτοί λοιπόν πρέπει να ανακάμψουν και να καταφέρουν να αντιστρέψουν την αρνητική πορεία.


Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΝΩΙΚΗ: Φιλόδοξη και άκρως επικίνδυνη

Την ανανεωμένη και ενισχυμένη με παίκτες ποιότητας ομάδα της Μινωικής θα αντιμετωπίσει εντός έδρας η Δόξα Γαλιάς για το πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣΗ.
Το πρωτάθλημα το οποίο "μπαίνει" στη δεύτερη στροφή του έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι είναι πολύ αμφίρροπο και με τις περισσότερες ομάδες να παλεύουν στο ίσια το κάθε ματς.
Στο διοικητικό θώκο της Μινωικής βρίσκεται ο Γιώργος Παναγιωτάκος και στη θέση του προπονητή ο Μιχάλης Ζουραράκης.
Η ομάδα της Μινωικής έχει ως έδρα το γήπεδο του Πανεπιστημίου και μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 17 πόντους ,έχοντας ένα ματς λιγότερο.
Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο πραγματοποίησε πολλές και ποιοτικές προσθήκες καθώς απέκτησε 17 ποδοσφαιριστές ,με τους : Γιάννη Μιχελιδάκη ,Δημήτρη Ανδρεαδάκη ,Στέλιο Σταματάκη ,Παναγιώτη Ρουμελιώτη ,Έρι Ντρέτσα ,Δημήτρη Ρουμελιώτη ,Παναγιώτη Πομώνη ,Νίκο Σφακιανάκη ,Στάθη Κυπαράκη ,Γιάννη Αναγνωστάκη ,Μανώλη Σπανό ,Έρβιν Λέσι ,Μαρίνο Σεραφειμίδη ,Δημήτρη Τσαφαντάκη ,Γιώργο Τσικαλά και Κώστα Τσαφαντάκη να γίνονται κάτοικοι Πανεπιστημίου.
Επίσης από την ομάδα αποχώρησαν οι: Γιώργος Καλομοίρης ,Νίκος Μανιώρος και Δημήτρης Βεργιανάκης οι οποίοι αναζήτησαν αλλού ποδοσφαιρική στέγη.
Μέχρι στιγμής η Μινωική αποδίδει πολύ όμορφο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο έχοντας μάλιστα και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 25 τέρματα στο ενεργητικό της.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι επιθετικοί της ,καθώς ο Έρβιν Λέσι με 8 τέρματα και ο Κώστας Τσαφαντάκης με 6 είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τις αντίπαλες άμυνες.
Επίσης στο θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ η ομάδα του Πανεπιστημίου έχει προκριθεί στην Γ΄φάση νικώντας την ομάδα του Κεραυνού στον προηγούμενο γύρο με σκορ 0-1.


Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

10η Αγωνιστική: Πατούχας-Δόξα Γαλιάς 0-3

Μεγάλη νίκη τόσο σε έκταση ,όσο και σε σημασία πέτυχε σήμερα το απόγευμα η Δόξα Γαλιάς με αντίπαλο τον Πατούχα ,σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στη Βιάννο για το πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣΗ.
Οι "Γαλιανοί" παρουσιάστηκαν καλύτεροι σχεδόν σε όλο το ματς και κατέκτησαν απόλυτα δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Ο Πατούχας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος ,καθώς με την έναρξη της αναμέτρησης ο Παπαδόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Δόξας Τζωρμπατζάκη ,ο οποίος απέκρουσε τη μπάλα.
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 15' ο Λουλάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι της Δόξας.
Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Δόξας να απειλήσει. Ο Καριωτάκης πάσαρε στο Μαρκάκη και ο τελευταίος ανακόπηκε σωτήρια από τους αμυντικούς του Πατούχα πριν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα και οι δυο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου οι αμυντικοί του Πατούχα δεν συνεννοήθηκαν σωστά και ο Γιώργος Καργιωτάκης με προβολή άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Στο 67' ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα του με όμορφο πλασέ ,κάνοντας το σκορ 0-2 ,βάζοντας παράλληλα γερές βάσεις για την εκτός έδρας επικράτηση της Δόξας.
Στο 85' ο Παπαδάκης πρόσθεσε κι αυτός το όνομα του στη λίστα με τους σκόρερ καθώς με πλασέ "έγραψε" το τελικό 0-3.


Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

9η Αγωνιστική: Δόξα Γαλιάς-Μοίρες 1-2 (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τα καλύτερα στιγμιότυπα του Μεσσαρίτικου ντέρμπι ,το οποίο βρήκε νικήτρια την ομάδα των Μοιρών με σκορ 1-2.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

9η Αγωνιστική: Δόξα Γαλιάς-Μοίρες 1-2

Κατώτερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε η Δόξα Γαλιάς στο Μεσσαρίτικο ντέρμπι με τις Μοίρες και ηττήθηκε με σκορ 1-2 ,αποτέλεσμα που την κρατά αρκετά μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου η Δόξα απείλησε απανωτά με δυο σουτ του Μαρκάκη ,τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο.
Στη συνέχεια ο Ξυδάκης βρέθηκε σε θέση βολής για τη Γαλιά ,όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε με υπερένταση ο γκολκίπερ των Μοιρών.
Στην πρώτη φάση των Μοιρών στο παιχνίδι στο 22ο λεπτό ,ο Καραλάκης με πλασέ ,έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.
Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ για τις Μοίρες ,καθώς ο Σαββάκης με σουτ ισοφάρισε για τη Γαλιά στο 27'.
Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο ,με τις δυο ομάδες να κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια.
Στο 64' ο Βιδάκης με όμορφη ενέργεια και σουτ "έγραψε" το 1-2 βάζοντας ξανά σε θέση οδηγού τις Μοίρες.
Η Δόξα Γαλιάς προσπάθησε να ανταποδώσει δίχως όμως αποτέλεσμα ,καθώς τόσο το σουτ του Παπαδάκη ,όσο και το φάουλ του Σουλτάτου λίγο αργότερα δεν κατέληξαν στα δίχτυα.
Το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τις Μοίρες να παίρνουν ένα πανάξιο και σημαντικό τρίποντο που βοηθά τόσο βαθμολογικά όσο ψυχολογικά.