Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Δόξα Γαλιάς ο Σήφης Κορωνάκης

Ο Σήφης Κορωνάκης είναι ο νέος αντικαταστάτης του προπονητή της Δόξας Γαλιάς Γιώργου Φασουλάκη , που παραιτήθηκε την περασμένη Κυριακή αμέσως μετά την ήττα της ομάδας του από τον Εθνικό στο στάδιο Μοιρών. Οι άνθρωποι της Δόξας κινήθηκαν αστραπιαία με αποτέλεσμα να λύσουν άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε στο πάγκο της Γαλιάς.Ο Σήφης Κορωνάκης θα καθίσει στον πάγκο στο ερχόμενο παιχνίδι της Δόξας με τον Κόρακα στο γήπεδο της Πόμπιας.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

4η Αγωνιστική: Δόξα Γαλιάς-Εθνικός 1-2


Για άλλο ένα παιχνίδι η ομάδα της Δόξας παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και γνώρισε δίκαια την ήττα με 1-2 από την ομάδα του Εθνικού.
Οι παίκτες του Εθνικού μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και έφταναν με σχετική άνεση και ευκολία στην περιοχή της Δόξας χωρίς οι αμυντικοί να τους ανακόψουν.Έτσι στο 24' οι παίχτες του Εθνικού πλαγιοκόπησαν από τα αριστερά και γύρισαν τη μπάλα στη μικρή περιοχή όπου ο Ανδρεαδάκης με όμορφο πλασέ έκανε το 0-1 για τον Εθνικό.
Μετά από λίγα λεπτά και συγκεκριμένα στο 38' υπήρξε βαθιά μπαλιά από την περιοχή του Εθνικού η οποία έβγαλε μόνο του τον Γκίκα , ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 0-2 για την ομάδα του Ηρακλείου.
Στην συγκεκριμένη φάση υπάρχει πιθανότητα ο Γκίκας να βρισκόταν σε θέση όφσαιντ.
Κάπως έτσι έληξε το ημίχρονο,με την υπεροχή να ανήκει  στον Εθνικό.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξαν φάσεις μέχρι και το 72'.
Τότε ο Ν.Σουτζής κέρδισε πέναλτι κι ο Τερζίδης ευστόχησε από την άσπρη βούλα,μειώνοντας το σκορ σε 1-2 για την ομάδα της Γαλιάς.
Στα τελευταία λεπτά η Δόξα βγήκε μπροστά και προσπάθησε κυρίως με βαθιές μπαλιές να δημιουργήσει φάσεις.
Σε μια από αυτές και ενώ το ρολόι ήταν στο 87' ο Χ.Σουτζής έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τη Δόξα όταν σε πλασέ εξ'επαφής που επιχείρησε ,ο τερματοφύλακας του Εθνικού αντέδρασε σωστά αποκρούοντας τη μπάλα και κρατώντας το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Πάρα πολλά παράπονα,ειδικά από την ομάδα της Δόξας για το διαιτητικό τρίο ,το οποίο σήμερα βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου.
Το ερώτημα για τη Δόξα πλέον είναι το εξής:
Δαπανήθηκαν πολλά χρήματα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο για να έρθουν στην ομάδα παίκτες με πείρα και παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες για να βοηθήσουν την ομάδα να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στην παρθενική της εμφάνιση στην Α1 ΕΠΣΗ.
Όλοι μιλούσαν για σχεδιασμό σε επαγγελματικά πρότυπα ,που θα ζήλευαν ομάδες υψηλότερων κατηγοριών.
Όλα καλά ως εδώ.
Η ομάδα δείχνει υγιέστατη διοικητικά,έχει τον κόσμο δίπλα της όμως στις 4 αυτές πρώτες αγωνιστικές και κάνοντας ένα μικρό απολογισμό ως τώρα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα σε σχέση με τα ποσά τα οποία αμείβονται οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της.
Πριν από λίγο μάλιστα ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Φασουλάκης υπέβαλε την παραίτηση του ,η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση.Έτσι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει και θέμα προπονητή.
Ποιος ευθύνεται λοιπόν για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο της Δόξας?
Οι ποδοσφαιριστές,οι οποίοι δεν παρουσιάζονται με νεύρο και θέληση στον αγωνιστικό χώρο?
Ο προπονητής,ο οποίος δεν διαχειρίστηκε σωστά το έμψυχο υλικό?
Η προετοιμασία μήπως δεν ήταν η σωστή και δεν έγινε όπως θα έπρεπε?
Μήπως οι παίκτες δεν είναι δεμένοι μεταξύ τους κι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του?
Μπορεί να φταίει κάτι από αυτά μπορεί να φταίει και ο συνδυασμός τους.
Κάτι φταίει πάντως.
Και στην ομάδα της Μεσσαράς θα πρέπει γρήγορα να το βρουν και να το διορθώσουν γιατί αλλιώς θα χαραμιστεί μια χρονιά ,η οποία είχε ξεκινήσει με μεγάλες φιλοδοξίες για τον συγκεκριμένο σύλλογο.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στη σελίδα μας από το www.topikokritis.gr

Μια πολύ σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια να γίνει η σελίδα μας όλο και πιο γνωστή έδωσε η σελίδα topikokritis.gr.
Ανακοίνωσε σε ένα άρθρο της, τη δημιουργία της δικής μας σελίδας,της σελίδας της Δόξας και πως όλοι θα μπορούν να μπαίνουν και να ενημερώνονται για τα νέα της Γαλιάς.
Ευχαριστούμε πολύ το topikokritis.gr και του ευχόμαστε να έχει όλο και περισσότερους αναγνώστες.
Δείτε το εν λόγω άρθρο πατώντας εδώ: http://topikokritis.gr/?p=35874

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

3η Αγωνιστική: Αστέρας Μυρτιάς-Δόξα Γαλιάς 3-0

Κατώτερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε η Δόξα Γαλιάς στο παιχνίδι με τον Αστέρα στη Μυρτιά για την 3η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ.
Ασύνδετη,χωρίς κλασσικές ευκαιρίες αλλά και χωρίς ιδέες στο παιχνίδι της ηττήθηκε με 3-0.
Το γρήγορο γκολ του Γαλανού στο 3' της αναμέτρησης ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των παικτών της Δόξας οι οποίοι στη συνέχεια ανέβηκαν χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.Όπως κι ο Αστέρας εκτός το γκολ δεν απείλησε την εστία της Δόξας.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα με την αρχή του ο Αστέρας βρέθηκε μπροστά με 2 τέρματα,όταν από λάθος εκτίμηση του Ρηγάκη , ο Γαλανός έκανε το 2-0 με πλασέ στο 48' και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα της Μυρτιάς.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες και στο 79' ο Αστέρας ,με πέναλτι του Μωραίτη έκανε το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η αναγέννηση της Δόξας

Το 1983 δημιουργήθηκε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο στο χωριό της Γαλιάς με το όνομα Αθλητικός Όμιλος Δόξα Γαλιάς.Όλα τα χρόνια που αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ έκανε άλλοτε καλές κι άλλοτε κακές χρονιές και έτσι βρισκότανε στην Γ' ΕΠΣΗ ενώ είχε καταφέρει να ανέβει στην Β' ΕΠΣΗ μια φορά. Πλαισιωνόταν από παίκτες του χωριού κατά κύριο λόγο.Πριν μερικά χρόνια μάλιστα είχε σταματήσει να αγωνίζεται στις κατηγορίες της ΕΠΣΗ για κάποιους λόγους.Μέχρι που πριν 4 χρόνια περίπου κάποια άτομα αποφάσισαν να ξαναδημιουργήσουν την ομάδα.Με το Ζαχαρία Μακρυδάκη για πρόεδρο(τωρινός γενικός αρχηγός) ,τον Μανώλη Ρουκουνάκη για προπονητή και αρκετά νέα πρόσωπα αποφασίστηκε να δηλωθεί η ομάδα στην Γ' κατηγορία της ΕΠΣΗ.Εκεί λοιπόν που κανένας δεν το περίμενε τη σεζόν 2008-2009 η ομάδα της Δόξας κέρδισε την άνοδο για την παραπάνω κατηγορία.Την επόμενη χρονιά 2009-2010 η ομάδα αγωνιζόταν στην Β' ΕΠΣΗ.Μετά από μια πολύ καλή χρονιά η ομάδα της Γαλιάς τερματίζει 1η ,πανηγυρίζει το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα κερδίζει την άνοδο στην Α2 ΕΠΣΗ.Την σεζόν 2010-2011 και με λίγες αλλαγές όλοι πίστευαν ότι το ταβάνι θα έρθει για τη Δόξα σιγά-σιγά.Όμως η ομάδα της Γαλιάς τους διέψευσε όλους.Με αλλαγή του προπονητή λίγο πριν το τέλος και σε συνδυασμό από την πτώση μιας επιπλέον ομάδας στο περιφερειακό άνοιξε η θέση ανόδου για μια ακόμα ομάδα από την Α2 ΕΠΣΗ.Η Δόξα λοιπόν τερματίζει 4η και κερδίζει την άνοδο στην Α1 ΕΠΣΗ για πρώτη φορά στην ιστορία της.3 ανόδους σε 3 σερί χρονιές.Με νέο 22μελές διοικητικό συμβούλιο,νέο πρόεδρο τον Γιώργο Καμπουράκη και με προπονητή τον Γιώργο Φασουλάκη χτίστηκε το καλοκαίρι μια αρκετά δυνατή ομάδα.Έγιναν αρκετές μεταγραφές και πολύ ηχηρές μάλιστα καθώς αποκτήθηκαν παίκτες από ομάδες όπως ο Ζαρός,ο Ρούβας,ο Αετός Ανωγείων και άλλες που πρωταγωνιστούν στο κρητικό ποδόσφαιρο.Την προηγούμενη Κυριακή στο γήπεδο των Δειλινών η Δόξα πέτυχε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Α1 ΕΠΣΗ απέναντι στα Δειλινά με σκορ 1-4.Ελπίζουμε κι η υπόλοιπη χρονιά να εξελιχθεί το ίδιο και να έρθουν τα καλύτερα αποτελέσματα σταθεροποιώντας τη Δόξα Γαλιάς σε μια από τις δυνάμεις του κρητικού ποδοσφαίρου.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Άκαρπες οι πρώτες συζητήσεις για το γήπεδο

Έγιναν σε φιλικό κλίμα σήμερα οι πρώτες συζητήσεις για την κατασκευή του γηπέδου της Δόξας.
Η Διοίκηση είχε ραντεβού το πρωί με τους εργολάβους που θέλουν να αναλάβουν το έργο,δεν επετεύχθη όμως κάποια συμφωνία.Έτσι δόθηκε νέο ραντεβού σε 15 μέρες , με την πίστη πως τότε θα βγει κάτι από τις συζητήσεις.
Σε αναμονή λοιπόν για το θέμα κατασκευής του γηπέδου και της κερκίδας.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

2η Αγωνιστική: Δειλινά-Δόξα Γαλιάς 1-4

Εξαιρετική εμφάνιση για την ομάδα μας , η οποία συνέτριψε την ομάδα των Δειλινών με 1-4.
Το παιχνίδι το οποίο έγινε στο γήπεδο της ΑΕ Κατσαμπά που χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα των Δειλινών είχε πολύ γρήγορο ρυθμό,πολλές χαμένες ευκαιρίες και πέντε γκολ στο σύνολο.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0 με τη Δόξα Γαλιάς να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και χάνοντας 4 τουλάχιστον κλασσικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
Επίσης είχε και δοκάρι με το Σφακιανάκη από σουτ εξ' επαφής.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα γκολ έπεσαν βροχή.
Στο 55' ο Σφακιανάκης με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τη Δόξα και παράλληλα έσπασε τη γκίνια από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.
Έχοντας απόλυτη υπεροχή η Δόξα κυνήγησε κι άλλα γκολ.
Στο 75' ο Βαρούχας έβγαλε ωραία μπαλιά με εξωτερικό φάλτσο στο Σφακιανάκη , ο οποίος με κάθετη μπαλιά έστρωσε στον Χ.Σουτζή που με πλασέ έγραψε το 0-2.
Στο 78' ο Βαρούχας με σουτ κεραυνό από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 0-3 και ο Τσιρκίνης με πλασέ στο 81' έκανε το 0-4 για τη Δόξα.
Το μόνο που κατάφεραν τα Δειλινά ήταν να μειώσουν σε 1-4 με το Ζήση στο 90'.
Πολλά παράπονα για τη διαιτησία στο συγκεκριμένο παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

1η Αγωνιστική: Δόξα Γαλιάς-ΑΟΤ 0-2

Άτυχη στάθηκε η ομάδα μας στον πρώτο της αγώνα και παράλληλα στην παρθενική της εμφάνιση στην Α1 ΕΠΣΗ.
Η ομάδα του ΑΟΤ επικράτησε με 0-2 της Δόξας στο στάδιο των Μοιρών.
Αρκετές χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.
Ο ΑΟΤ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Τερζίδη στο 55΄ ο οποίος προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
Στη συνέχεια η Δόξα ανέβηκε και πίεσε για την ισοφάριση έχοντας χαμένες δυο πάρα πολύ καλές ευκαιρίες.
Η μία με τον Νικολακάκη στο 75' ο οποίος με σουτ κεραυνό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο 83' όταν ο Τσίρκινης με κεφάλια από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.
Έτσι όπως είχε ανέβει η Δόξα η άμυνα της είχε χαλαρώσει με αποτέλεσμα ο ΑΟΤ να πετύχει και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις με τον Τριάντη.
800 και πλέον φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν και τις δύο ομάδες.
Πλέον η Δόξα στρέφεται στην επόμενη αγωνιστική όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Δειλινών στο Ηράκλειο, ευελπιστώντας για θετικό αποτέλεσμα.
Επίσης στις 13/9/2011 αναμένεται να δημοπρατηθεί το γήπεδο της Γαλιάς, να βρεθεί δηλαδή ο κατάλληλος εργολάβος που θα τοποθετήσει στο γήπεδο πλαστικό χλοοτάπητα καθώς θα κατασκευάσει την κερκίδα.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Συγχαρητήρια Δόξας Γαλιάς στον Απόστολο Παπουτσάκη-Διαιτητές 1ης αγωνιστικής

Στο άκουσμα της ομόφωνης εκλογής του προέδρου του Εργοτέλη στην προεδρία της super league, η Δόξα Γαλιάς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: « Ο πρόεδρος, το Δ.Σ., ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Γαλιάς, συγχαίρουν το νέο πρόεδρο της Super League, κ. Απόστολο Παπουτσάκη για την ομόφωνη εκλογή του».
Επίσης ανακοινώθηκαν οι διαιτητές για την 1η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ.
Ο Ιωάννης Μουρτζάκης θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης Δόξα Γαλιάς-ΑΟΤ στο γήπεδο των Μοιρών την Κυριακή 04/09/2011 και ώρα 17:00.